Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Fashion Insider: Jessica Anne Rachel Josafat







H Jessica έχει τέσσερα ονόματα και άλλες τόσες δραστηριότητες - είναι τόσο πολυπράγμων που μας ξυπνάει τον θαυμασμό. Σχεδιάστρια των κοσμημάτων Jessica's Jewels, ταυτόχρονα επεξεργάζεται με τον δικό της, μοναδικό τρόπο vintage κομμάτια για τη συλλογή της Jessica's Vintage, δημιουργεί την σειρά οργανικών καλλυντικών σώματος Organic Soul και συνεισφέρει στο φοβερό blog www.athenswears.com. Ωστόσο, πρόλαβε να απαντήσει στο ερωτηματολόγιό μας.

Χαρακτήρισε με μία φράση την δουλειά σου…
"Εμπνευσμενη απο vintage στοιχεια, ρομαντικα, θηλυκα, ενιοτε ροκ, με μια δοση kitsch".

Αγαπημένο σου «εργαλείο» (χρώμα, υλικό, πηγή έμπνευσης, αντικείμενο)
"Οτιδηποτε βρω σε παζαρια και αγορες εξωτερικου που θα μου δωσει το εναυσμα να το ανακυκλωσω σε μια μεταμοντερνα εκδοχη, και ειδικα ο,τι ειναι ροζ και πρασινο!".

Δεν φεύγεις ποτέ από το σπίτι χωρίς …
"Την vintage ταμπακιερα μου, παρολο που δε καπνιζω".

Αγαπημένο spot για shopping
"Λονδινο. Παζαρια και second hand ειναι το καλυτερο μου".

Αγαπημένος προορισμός για διακοπές
"Ξερες και αγονες Κυκλαδες για το μινιμαλ τοπιο. Βαρκελωνη για το πολιτισμικο της mix. Μπαλι, γιατι απλα ειναι ο παραδεισος επι της γης".

Ποιες είναι οι τελευταίες πιο σημαντικές αγορές σου;
"Aναπαυτικα ψηλοτακουνα παπουτσια, σπανιο ειδος. Δυο χειμωνιατικες τσαντες τεραστιων διαστασεων. Καποια vintage kitschy διακοσμητικα απο το ebay".

Και τι σχεδιάζεις να αποκτήσεις στο άμεσο μέλλον…
"Ακομη περισσοτερη ευτυχια σε μικρες συστηματικες δοσεις. Α! Και πολλα λεφτα για υλικα".

Αγαπημένη ηρωίδα σε ταινία λόγω στυλ
"Marilyn Monroe στο Bus Stop. Ellen Barkin στο Sea of Love. Dita von Teese και ας μην ειναι σε ταινιες".

Αγαπημένος ξένος σχεδιαστής
"Alexander MacQueen & Galliano".

Αγαπημένη δεκαετία
"Ολες απο τα roaring 20s εως τα hippie 70s, για το στυλ που χαρισαν στις γυναικες και τα στοιχεια τους που μας εμπνευουν ακομα και σημερα".

Αγαπημένο άρωμα/μυρωδιά
"Η μυρωδια των σκονισμενων ραφιων που κρυβουν θησαυρους. Σαπουνι. Ylang Ylang".

Aγαπημένο web site
"www.ebay.com ...τι ψαχνεις? εδω θα το βρεις..."

Αγαπημένο είδος μουσικής/καλλιτέχνης ή συγκρότημα
"Billie Holiday, Sade, Red Hot Chilli Peppers, Garbage, Ethnic, Lounge".

Ο χρυσός σου κανόνας στο styling…
"Μix & Match".

http://www.jewelsbyjessica.com
http://www.organicsoulbyjessica.com

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Sneak Preview: Apostolos Mitropoulos for Underground

Ανεβάζοντας τον πήχυ της fashion ενημέρωσης ακόμη πιο ψηλά, σας παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια και τρελή επιθυμία ένα από τα σχέδια του Απόστολου Μητρόπουλου για την συλλογή που ετοιμάζει για το επόμενο καλοκαίρι, όπως κάθε σεζόν, σε συνεργασία με το Underground.



To signature print είναι μια παραλλαγή του μοτίβου του keffiye scarf (γνωστού ως "παλαιστινιακού" στα ελληνικά) που δημιούργησε ο Απόστολος για τη συλλογή. Με μια δεύτερη καλύτερη ματιά, θα δείτε ότι το μοτίβο συντίθεται από στρατηγικά τοποθετημένα "αντίτυπα" της Minnie In Heels, της φιγούρας μιας ποντικίνας με τακούνια και περίστροφο, που αποτελεί trademark του σχεδιαστή.

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Fashionista στην ξαπλώστρα

Μόλις κυκλοφόρησε και μας φαίνεται ιδανικό για fashionable ανάγνωση στις διακοπές.
Ο Michael Tonello, πρώην αισθητικός, περιγράφει το πως κατάφερε να παρακάμψει την αρκετά χρονοβόρα διαδικασία παραγγελίας τσαντών στον οίκο Hermes αλλά και να πλουτίσει, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, αποκτώντας διάφορα μοντέλα και πουλώντας τα στην συνέχεια στο ebay.com. Περιττό να πούμε ότι η περίπτωση του Tonello έκανε πολλούς ανθρώπους στον εν λόγω οίκο να χάσουν τον ύπνο τους. Το βιβλίο διηγείται παράλληλα και την ιστορία αγάπης του συγγραφέα.

Μικρή Αγγελία: Super Sunglasses

Είναι γνωστό το στυλιστικό motto "one woman's trash is another woman's treasure". Με αυτό το σκεπτικό, σκεφτήκαμε το ohsochictheblog να φιλοξενεί -εκτός των πολλών άλλων- και δικές σας μικρές αγγελίες (εννοείται αφιλοκερδώς, για το καλό του στυλ μας και μόνο). Την αρχή κάνει μια καλή φίλη και fan του blog, η οποία πωλεί δύο ζευγάρια ολοκαίνουργια γυαλιά ηλίου - αφόρετα, με τα κουτιά τους, διότι μετάνιωσε που τα αγόρασε (μήπως αυτό σας θυμίζει κάτι;).





Dries Van Noten, σε χρώμα που δεν έχει έρθει στην Ελλάδα (225 ευρώ).













Αυτά είναι Lanvin (220 ευρώ).
Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. στο 6977-603914.

Αν θέλετε να δημοσιεύσουμε και τη δική σας μικρή αγγελία, μπορείτε να μας την περάσετε με email στο ohsochictheblog@gmail.com. Μην ξεχάσετε να μας στείλετε φωτογραφίες του ρούχου ή του αξεσουάρ, μια μικρή περιγραφή (label, κατάσταση κ.λπ.), την τιμή του και contact (αριθμό τηλεφώνου ή email).

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Fashion Insider: Mίνα Κατραντζάκη

Ντυμένα κουμπιά από χρωματιστά σουέντ, δέρμα σε μεταλλικές αποχρώσεις αλλά και στο κλασικό άσπρο-μαύρο, βαμβακερό σε έντονα χρώματα, μεταξωτές τρέσσες, κρόσσια, δέρμα πύθωνα, ημιπολύτιμες πέτρες, πέτρες από ξύλο και επεξεργασμένους καρπούς φρούτων, μεταλλικά μοτίφ συνδυασμένα με swarovski και πέρλες, χειροποίητα μοτίφ από σουέντ. Αυτά είναι μερικά μόνο, από αυτά που η Μίνα Κατραντζάκη (Tηλ. 2103216660. Kιν. 6936569003, minahand@otenet.gr) συνδυάζει στα χειροποίητά της αξεσουάρ. Γι αυτό στο ατελιέ της βρίσκονται μερικά από τα πιο αξιαγάπητα σανδάλια, κοσμήματα και τσάντες του καλοκαιριού. Ανυπομονούμε να δούμε την χειμωνιάτικη συλλογή αλλά ως τότε την ανακρίνουμε και εκείνη μας απαντά...




Χαρακτήρισε με μία φράση την δουλειά σου…
Θηλυκή, εκκεντρική, ιδιαίτερη και μη επαναλαμβανόμενη.

Αγαπημένο σου «εργαλείο» (χρώμα, υλικό, πηγή έμπνευσης, αντικείμενο)
Δέρμα και ύφασμα.

Δεν φεύγεις ποτέ από το σπίτι χωρίς …
Την oversized δερμάτινη τσάντα μου, δικής μου δημιουργίας.

Αγαπημένο spot για shopping
Avant Garde.

Αγαπημένος προορισμός για διακοπές
Παξοί και Πήλιο. Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός θάλασσας και πράσινου.

Ποιες είναι οι τελευταίες πιο σημαντικές αγορές σου;
Ενα λευκό μπαλούν φόρεμα Tony Cohen και bohemian δερμάτινες μπότες Manuellita.

Και τι σχεδιάζεις να αποκτήσεις στο άμεσο μέλλον…
Σημαντικές συνεργασίες με την αγορά του εξωτερικού.

Αγαπημένη ηρωίδα σε ταινία λόγω στυλ
Η Gwyneth Paltrow στο "Talented Mr Ripley".

Αγαπημένος ξένος σχεδιαστής
Etro και Stella Mc Cartney.

Αγαπημένη δεκαετία
50'ς και 60'ς.

Αγαπημένο άρωμα/μυρωδιά
Agent Provocateur.

Aγαπημένο web site
Οτιδήποτε έχει σχέση με ταξίδια.

Αγαπημένο είδος μουσικής/καλλιτέχνης ή συγκρότημα
Radiohead και Placebo.

Ο χρυσός σου κανόνας στο styling…
70'ς μακρύ εμπριμέ φόρεμα, μακριές αλυσίδς και φλατ σανδάλια.

Oh, so chic παρουσίες: Κολωνάκι, Αναγνωστοπούλου 27

Γιατί να ζούμε σ' αυτόν τον κόσμο αν όχι για τον ομορφαίνουμε; Σήμερα το απόγευμα μπήκαν ξαφνικά μέσα στο Studio Avra δύο φίλες με εντελώς σχιζοφρενικά μεταξύ τους outfits αλλά και οι δύο με τέλειο στυλ - και ξαφνικά η μέρα έγινε καλύτερη.


Η Σοφία Δήμα συνδύασε τα vintage αξεσουάρ της με ένα συγκλονιστικά απέριττο μοβ Maje.



H Daniele Babek φοράει τα ωραία της American Vintage με vintage καπέλο του παππού. Ισχυριζόταν δε επίμονα ότι δεν ήταν ωραία ντυμένη γιατί μόλις ερχόταν από το γυμναστήριο. Αλλά αυτό ακριβώς δεν είναι το θέμα, να είσαι σωστή όλες τις ώρες; (Την έχουμε δει την Daniele ντυμένη "κανονικά" και φυσικά είναι πάλι τέλεια).

Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Τσαντο-συναγερμός: Η Lowry Bag της Burberry

Eίναι το αξεσουάρ-σταρ της φθινοπωρινής συλλογής Burberry. Την λένε Lowry γιατί όλη η συλλογή είναι εμπνευσμένη από την διάθεση, το πνεύμα και τη χρωματική παλέτα που ζωντανεύουν στα έργα του Βρετανού καλλιτέχνη L S Lowry. Επίσης η υφή της είναι το κύριο χαρακτηριστικό της, όπως και όλης της κολεξιόν. Αλλά αυτό που μας αρέσει ακόμα περισσότερο είναι ότι περιέχει λειτουργικά βαλμένες θήκες για την τοποθέτηση κινητών, MP3 players και PDAs. Θα την βρείτε σε χρώματα που ταιριάζουν με τις σιωπηρές, πολυτελείς αποχρώσεις της συλλογής Burberry Autumn/Winter 2008/09, ανάμεσά τους το μπεζ, την σκούρα όχρα, το πράσινο και το μπορντό. Όπως πάντα, ο Christopher τα σκέφτηκε όλα...και συνεχίζουμε να τον λατρεύουμε...

Άνευ περιττών σχολίων




Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Marni PVC shoes: Περιμένοντας εναγωνίως το χειμώνα


Ακόμη δεν πήγαμε διακοπές και τα previews από τις χειμερινές συλλογές μας κάνουν να λαχταράμε το φθινόπωρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Marni PVC shoes (σε μια αρκετά πλούσια χρωματική γκάμα, όπως βλέπετε, που αντανακλά την παλέτα της ready-to-wear συλλογής και γενικά την ιδιόμορφα elegant αντίληψη του οίκου).

H ψηλοτάκουνη γόβα είναι σχεδόν εξ' ολοκλήρου φτιαγμένη από PVC, με εξαίρεση την δερμάτινη μπαρέτα. Μια εσωτερική μεταλλική κατασκευή δίνει φόρμα στο συνθετικό υλικό και εντέλει παράγει το ιδιαίτερο σχήμα αυτής της must-have γόβας.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Postcards from Capri - Μέρος 2

Ένα άπό τα καλύτερα ξενοδοχεία του Capri αλλά και που έχουμε δει γενικά είναι το Punta Tragara.Eίναι το κεραμιδί κτίριο που φαίνεται στα αριστερά. Δείχνει απομονωμένο αλλά δεν είναι. Βρίσκεται στην άκρη της Via Tragara που σε 15 λεπτά σε οδηγεί στο κέντρο του νησιού.


Φτάσαμε στην είσοδο. Το κτίσμα είναι ιστορικό. Σχεδιασμένο από τον Le Corbusier στα 20ς και σημείο συνάντησης των Τσόρτσιλ και Αιζενχάουερ στο β' παγκόσμιο πόλεμο. Από το 1968 διαμορφώθηκε σε ξενοδοχείο.


Αυτό είναι μέρος της συγκλονιστικής πανοραμικής θέας του.


Εξίσου στυλάτο και το εσωτερικό του. Πολύ καλό και το εστιατόριο που έχει και θέα.


Για καλό φαί, υπάρχει και η pizzeria Da Gemma. Τυπικά ιταλική με υπέροχο μπουφέ με antipasti. Είναι φθηνή και λειτουργεί πολλά χρόνια, έχοντας ταίσει αμέτρητους επώνυμους. Kαι τώρα λίγο τοπικό shopping.


...σε χαρακτηριστικό "λιμοντσελάδικο". Εκτός από limoncello, υπάρχει και meloncello (με άρωμα πεπονιού).


...για mediterranean αρώματα στο διάσημο Carthusia.

... και στο Positano (το γνωστό και γραφικό μέρος απέναντι από το Capri - πας με καραβάκι σε 30 λεπτά), όπου τα τουριστικά μαγαζιά είναι κιτς αλλά στο συγκεκριμένο βρήκαμε...

κεντημένες και εμπριμέ σφηκοφωλιές σε άπειρα χρώματα και πολύ φθηνές τιμές.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Postcards from Capri - Μέρος 1

Οι βράχοι - il faraglioni - είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού.
Ένας στυλάτος τρόπος να σε καλωσορίσει το Κάπρι: με ένα ταξί - αντίκα Fiat. Σημειωτέον, όλα τα ταξί είναι καμπριολέ και με τέντα.
Ο Valentino είναι και αυτός κάτι σαν τα faraglioni και το limoncello, ένα ακόμα σήμα -κατατεθέν του Κάπρι. Eδώ πίνει ποτό στο μπαρ του θρυλικού ξενοδοχείου Quisisana. Εκεί ξεκινά η via Camerelle, ο δρόμος με τις μπουτίκ και εκεί επίσης γίνεται η περαντζάδα.

Oι "επιτόπιοι σανδαλοποιοί" αφθονούν στο νησί, όπως ακριβώς και τα μαγιό Missoni δίπλα στις πισίνες των ξενοδοχείων. Υπόσχονται σανδάλια sur mesure στο πεντάλεπτο. Ανάμεσά τους και ο Amedeo Canfora, ο οποίος είχε πελάτισσα την Τζάκι και του οποίου οι κόρες διατηρούν μάγαζί απέναντι από το Quisisana. Ξεχωρίσαμε και το Da Costanzo, απέναντι από την πιάτσα των ταξί, επειδή είχε την μεγαλύτερη ποικιλία και τις πιο επίκαιρες εκδοχές σε σανδάλια.

Θα επανέλθουμε με περισσότερες postcards σύντομα.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Η Kate Moss στην νέα καμπάνια του οίκου Longchamp


Η Kate ποζάρει στον φακό των Mert Allas και Marcus Piggott για την καμπάνια της Longchamp. Μαζί της ο teen heartthrob γάλλος ηθοποιός Gaspard Ulliel (γνωστός από τις ταινίες "Ατέλειωτοι Αρραβώνες" και "Hannibal Rising"). Τα ρούχα που φοράει η Kate είναι από την χειμερινή pret-a-porter συλλογή του οίκου. Η φωτογράφηση -όπως επιβάλλεται από το Longchamp style- είναι σε εντελώς γαλλικό πνεύμα: Πραγματοποιήθηκε στο περίφημο Cafe de Flore στο Παρίσι και η Kate έχει "κάτι" από Brigitte Bardot.

Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Fashion Insider: Μαριλένα Ανδρεάδη

Μια από τις πιο ευγενικά εκκεντρικές παρουσίες της Αθήνας, η Μαριλένα σχεδιάζει ρούχα στο ίδιο ακριβώς ύφος. Η σειρά της ονομάζεται MAAN. Ας μπούμε λίγο στο μυαλό της για να καταλάβουμε από πού προέρχεται αυτό το φοβερό στυλ.


Χαρακτήρισε με μία φράση την δουλειά σου…
«Ρούχα που φοράμε κάθε μέρα αντί να μένουν στην ντουλάπα».

Αγαπημένο σου «εργαλείο» (χρώμα, υλικό, πηγή έμπνευσης, αντικείμενο)…
«Το πατρόν. Είναι κατά την γνώμη μου η πιο δημιουργική διαδικασία».

Δεν φεύγεις ποτέ από το σπίτι χωρίς…
«Το laptop μου».

Αγαπημένο spot για shopping …
«Mαγαζάκια σε νησιά και για ... βαρύ shopping στο Παρίσι».

Αγαπημένος προορισμός για διακοπές…
«Η Αντίπαρος».

Ποιες είναι οι τελευταίες πιο σημαντικές αγορές σου;
«Ένα Cherokee του 1999 και ένα ζευγάρι γόβες Nicholas Kirkwood από την Bettina».

Και τι σχεδιάζεις να αποκτήσεις στο άμεσο μέλλον…
«Ένα σπίτι...»

Αγαπημένη ηρωίδα σε ταινία λόγω στυλ…
«Jessica Rabbit».

Αγαπημένος ξένος σχεδιαστής
«Martin Margiela».

Αγαπημένη δεκαετία…
«1970».

Αγαπημένο άρωμα/μυρωδιά…
«Allure Homme – Chanel».

Aγαπημένο web site
www.maan.gr

Αγαπημένο είδος μουσικής/καλλιτέχνης ή συγκρότημα…
«Μου αρέσει πολύ η drum and bass».

Ο χρυσός σου κανόνας στο styling…
«Πάντα ντύνομαι σύμφωνα με την διάθεσή μου».















Τα ρούχα της συλλογής MAAN θα τα βρείτε στα καταστήματα: Bettina, Simple Caractere, Boudoir Dore, Aka (Θεσσαλονίκη), Mageia (Μύκονος), Dazed (Κέρκυρα), Spade (Βόλος).




Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Στην Lito για κοσμήματα

Οι λόγοι που εκτιμάμε ιδιαίτερα τη Λητώ Καρακωστάνογλου ως σχεδιάστρια και δημιουργό είναι η αγάπη και η γνώση της για το παλιό κόσμημα και τις τεχνικές του, η μοναδική της ικανότητα να ανακαλύπτει τέλειες πέτρες και charms από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη και η τάση να διαχειρίζεται με πρωτοτυπία κάτι τόσο basic ως έμπνευση όσο η φύση. Η φετινή της συλλογή δεν αποτελεί εξαίρεση.





Αυτός ο παπαγάλος φοράει στο λαιμό του κάτι που ζηλέψαμε πολύ: Κολιέ από ημιπολύτιμες ινδικές χάντρες και γιαπωνέζικο κοράλλι σκαλισμένο με τη μορφή ψαριών. Τα δύο είδη πέτρας είναι πλεγμένα με χρυσό 14 καρατίων.

Προσωπικό favorite #1: Art deco σκαραβαίοι. Τα υπέροχα χρώματα είναι σμάλτο που έχει προσθέσει η Λητώ.



Προσωπικό favorite #2: Κολιέ από χρυσό 22 καρατίων και παλιό βενετσιάνικο γυαλί.



Ένα θεσπέσιο clutch από αυθεντικό ύφασμα κιμονό και δερμάτινα βραχιόλια στολισμένα με ημιπολύτιμες πέτρες από την Ταϋλάνδη.




Αυτά τα περίεργα βραχιόλια είναι φτιαγμένα από δέρμα ταράνδου και πλέγμα από κασσίτερο. Το κούμπωμά τους είναι από κέρατο ταράνδου. Πρόκειται για δημιουργίες της σουηδικής Littmarck.
Lito, Cabinet de Curiosités: Ηροδότου 25, Κολωνάκι, τηλ. 210-7295177