Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Fashion Insider: Δημήτρια Ιωαννίδου



Όλα όσα δημιουργεί η Δημήτρια μας αρέσουν πολύ. Η ίδια είναι μια σχεδιάστρια μόδας με όραμα αλλά και προσγειωμένες απόψεις. Γι αυτό και η σειρά που υπογράφει με όνομα White D*Light αλλά και το μαγαζί που δημιούργησε πρόσφατα, το Frock n'Roll στο Χαλάνδρι (Bάρναλη 4Α, τηλ. 210- 6842854), ανήκουν στα αγαπημένα, τα δικά μας και κάθε άλλης fashionista της πόλης.


Χαρακτήρισε με μία φράση την δουλειά σου…
Κάθε μέρα και ένας νέος υπέροχος αγώνας

Αγαπημένο σου «εργαλείο» (χρώμα, υλικό, πηγή έμπνευσης, αντικείμενο)…
Η παρατηρητικότητα (για να μην χάνω ποτέ την επαφή με την εποχή και τις ανάγκες της), τα σχόλια των γυναικών που φοράνε τα ρούχα μου (γιατί είναι το σημαντικότερο στάδιο quality control) και το laptop μου (για να βάζω όλα τα παραπάνω σε τάξη).

Δεν φεύγεις ποτέ από το σπίτι χωρίς…
να πω «μωράκι έφυγααα...»

Αγαπημένο spot για shopping …
Flea markets, vintage μαγαζιά και το internet

Αγαπημένος προορισμός για διακοπές…
Ο επόμενος. Νέο μέρος, νέες εικόνες, νέες εμπειρίες, νέες προοπτικές.

Τι σχεδιάζεις να αγοράσεις στο άμεσο μέλλον…
Την Chanel Union Jack quilted τσάντα από το Dover Street Market και το Karaoke για να παίρνω και εγώ σειρά στο PlayStation.

Αγαπημένη ηρωίδα σε ταινία λόγω στυλ…
Sexy agent Modesty Blaise

Αγαπημένος ξένος σχεδιαστής
Σαν γυναίκα ξεχωρίζω τους σχεδιαστές που έχουν ένα θηλυκό αλλά διαχρονικό στυλ. Halston, Roland Mouret, Sophia Kokosalaki, Karl Lagerfeld, Alexander Mc Queen κ.α.
Σαν επιχειρηματίας όμως τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τους σχεδιαστές που έχτισαν επιχειρήσεις πάνω σε μία πρωτότυπη ιδέα. Pucci, Mary Quant, Biba, Sonia Rykiel, Missoni, Diane Von Furstenberg κ.α.

Αγαπημένη δεκαετία…
Προτιμώ το παρόν γιατί τουλάχιστον ενδυματολογικά έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε στοιχεία από όλες τις προηγούμενες δεκαετίες.

Αγαπημένη μυρωδιά…
Το χλώριο στις πισίνες, η μυρωδιά του κομμένου γκαζόν, το λάδι Monoi, τα μπισκότα στο φούρνο και η κολόνια πεύκο που μου θυμίζει τη γιαγιά μου.

Aγαπημένο web site
www.whitedlight.com και αυτό για το οποίο δουλεύουμε πυρετωδώς αυτή την περίοδο, το www.frocknroll.com

Αγαπημένο είδος μουσικής …
Ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο, Ska και rocksteady στο μαγαζί (Frock n’ Roll).
Os Mutantes και tropicalia μου φτιάχνουν τη διάθεση στο σπίτι και για κάποιο ανεξήγητο λόγο, τρελαίνομαι για Lily Allen.

Ο χρυσός σου κανόνας στο styling…
Mix & match, blend the trend και μην απορρίπτεις τίποτα. Του χρόνου θα το φοράς!

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

3 φουλάρια για το φθινόπωρο

Είναι όλα από την καινούργια συλλογή του Hermes. Τα συνιστούμε ανεπιφύλακτα ως μια τέλεια εναρκτήρια επένδυση για την σεζόν που έρχεται. Άλλωστε το κλασικό φουλάρι κάνει comeback και επιπλέον είναι κάτι που μπορούμε να φορέσουμε άμεσα και όχι να περιμένουμε άλλους δύο μήνες να ξε-καλοκαιριάσει...



Αυτό το φουλάρι στο οποίο κυριαρχεί το πορτοκαλί, χρώμα -σήμα κατατεθέν του οίκου, εμπνέεται από τους Ινδούς τεχνίτες που ζωγραφίζουν αντίστοιχες παραστάσεις στους τοίχους των σπιτιών. Είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά κομμάτια της χειμερινής συλλογής Hermes.



Και πάλι την έμπνευση την δίνει η Ινδία. Ενα παζλ από λωρίδες με διαφορετικά μοτίβα θέλει να θυμίσει την πολυχρωμία που επικρατεί στα παζάρια υφασμάτων.




Όσο για αυτό εδώ, έχει έντονη την αύρα 70ς πολυτέλειας αλλά και μέγεθος 70 εκατοστών όπως κάποια φουλάρια εκείνης της δεκαετίας. Αν το προσέξετε, θα παρατηρήσετε ότι τα μοτίβα του είναι κομμάτια από παλιές άμαξες που μοιάζουν να περιμένουν να ενωθούν με χαρτοκοπτική.

Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Πλαστικά και φανταστικά



Αυτή είναι η νέα συνεργασία του label Melissa (που κατά καιρούς έχει παρουσιάσει συγκλονιστικά πλαστικά παπούτσια) με την Zaha Hadid. Μετά τους Alexandre Herchcovitch και Vivienne Westwood, οι οποίοι επίσης έχουν υλοποιήσει απίστευτα σχέδια με το trademark υλικό της Melissa (ένα πλαστικό που χρησιμοποιείται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον κατά τη διάρκεια της παραγωγής), η Hadid δημιουργεί ένα σχέδιο χωρίς αγκράφες ή σούστες, στις ρευστές γραμμές που πάντα χαρακτηρίζουν την σούπερ αρχιτεκτόνισσα και designer, η οποία χαρακτήρισε το project "πρόκληση όχι μόνο στον σχεδιασμό αλλά και στην τεχνική πλευρά".