Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Εν Sofia εποίησε



Σαν καλοί φίλοι συνεργάστηκαν. Η Sofia Coppola, αγαπημένη κολλητή του Marc Jacobs, μόλις τελείωσε την πρώτη της συλλογή τσαντών για τον οίκο Louis Vuitton. Η Sofia δημιούργησε πρακτικές τσάντες και άνετα παπούτσια γιατί, όπως, δήλωσε "έτσι ακριβώς το νιώθει, τώρα που πλησιάζει τα 40". Ετσι συνεργάστηκε με το τμήμα ειδικών παραγγελιών του οίκου και επιχείρησε να φτιάξει την τέλεια τσάντα, μία τσάντα που να είναι " chic, ευρύχωρη, ελαφριά και όχι τεράστια". Εφτιαξε και παπούτσια. Αναμεσά τους και ένα ζευγάρι που της θυμίζει κάτι πέδιλα του Yves Saint Laurent που είχε η μαμά της. Όλα τέλος πάντων αποπνέουν την άποψή της για το στυλ, ένα συνδυασμό λειτουργικότητας, ανεπιτήδευτης φινέτσας και σοφιστικέ γοητείας. Η συλλογή θα λανσαριστεί, στο Τόκιο, στις αρχές Δεκέμβρη και θα διατίθεται στις μπουτίκ από τον Μάρτιο.

Ας μιλήσουμε λίγο για τον Marc

Πάει περίπου ένας χρόνος που άρχισε να πρωταγωνιστεί στα media ανανεωμένος και γυμνασμένος. Tώρα συνεχίζουμε να ασχολούμαστε μαζί του, και όχι μόνο λόγω των συλλογών που δημιουργεί, αλλά και λόγω των ενδυματολογικών επιλογών του.


Έτσι εμφανίστηκε στο φινάλε του show του στη Νέα Υόρκη. Πολλοί είπαν ότι του πάει το "φούστα-μπλούζα".


Το show του Louis Vuitton στο Παρίσι το έκλεισε με ψηλοτάκουνες μπότες. Και όταν λέμε ψηλοτάκουνες, εννοούμε ψηλοτάκουνες. Είπε ότι το έκανε για να νιώσει τις γυναίκες όταν φοράνε ανάλογα παπούτσια.


Νάτος πάλι με την αγαπημένη του φούστα. Εδώ την συνδυάζει και με αρβύλα. Πλέον αναρωτιόμαστε τι έχει πάθει και τι εκπλήξεις επιφυλάσσει το επόμενό του styling.
Πηγή: www.nymag.com

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

O Tom πάει Χόλιγουντ



Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας παραγωγής ταινιών Fade to Black, ο Tom Ford αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα, ξεκινώντας γυρίσματα για ένα έργο με τίτλο "Α Single Man" βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Christopher Isherwood με πρωταγωνιστές την Julianne Moore και τον αγαπημένο μας Colin Firth. Το βιβλίο μιλάει για ένα μεσήλικα καθηγητή στην Καλιφόρνια που νιώθει κοινωνικά απομονωμένος λόγω της ηλικίας του αλλά και της ομοφυλοφιλίας του. Η συνέχεια επί της οθόνης.
Πηγή: www.wwd.com

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Μeet the Darlings



Αλλη μία αγαπημένη σειρά. Το Dirty Sexy Money, που τώρα βρίσκεται στον δεύτερο κύκλο, εξιστορεί τις περιπέτειες της ζάπλουτης οικογένειας των Darlings που κατοικούν - που αλλού; - στο Μανχάταν. Μεγάλο σόι, μεγάλα ποσά, μεγάλα προβλήματα. Αψογος ο Donald Sutherland στο ρόλο του αρχηγού της οικογενείας, Tripp Darling.

Γεια σου Gwyneth με τα flat σου!

Είδαμε τα σχόλιά σας (ευχαριστούμε και για το χρήσιμο link) και δεν μπορούμε παρά να επιβραβεύσουμε την Gwyneth Paltrow για την ...μικρή της επανάσταση. Κάτω από το glamorous φόρεμα Ferragamo (βλ. Chic of the Week - 22/10) έκρυβε αυτά τα εκπληκτικά σανδάλια, καταφέρνοντας να δείχνει υπέροχη χωρίς να βρίσκεται πάνω σε πανίψηλες πλατφόρμες.



Όχι τίποτα άλλο, αλλά μετά τις τούμπες των μοντέλων στο show της Prada και τα απίστευτα ύψη που έχουν αγγίξει τα νέα αξεσουάρ των σχεδιαστών, είναι καλό να βλέπουμε και μια άλλη όψη του θέματος. FYI, η ίδια η σταρ είπε ότι το έκανε γιατί υπέφερε από ένα τραύμα στο γόνατο.




Περιμένουμε και άλλα σχόλια πάνω στο φλέγον θέμα της σαβούρντας και του στιλέτο.

(Φωτό: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1079217/Anne-Hathaway-outglams-Gwyneth-striking-blue-dress-showdown-premieres.html)

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Ένα αγαπημένο icon






Επειδή ακριβώς ζούμε σε καιρό ύφεσης, οφείλουμε να ξέρουμε τα icons κάθε οίκου, αυτά δηλαδή με την μεγαλύτερη συλλεκτική (και μεταπωλητική για να το τραβήξουμε λίγο παραπάνω) αξία. Στις φωτογραφίες βλέπετε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
O σκληρός φάκελος Knot (ονομάζεται έτσι από τον κόμπο που έχει σαν κούμπωμα) είναι ακόμα ένα σήμα-κατατεθέν του oίκου Bottega Veneta. O Tomas Meier το ανακάλυψε στα αρχείο, το εκτίμησε δεόντως και έτσι κάθε σεζόν λανσάρει υπέροχες νέες εκδοχές του. Φέτος επειδή η Bottega γιορτάζει τα τριάντα της χρόνια, μια έκθεση αφιερωμένη στο The Knot γυρνάει όλες τις μπουτίκ του κόσμου για να μπορέσουμε να θαυμάσουμε όλες τις δημιουργικές version του φακέλου. Εννοείται πως τα καινούργια Knot ανήκουν στις έξυπνες επενδύσεις που μπορεί να κάνει μια fashionista.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Chic of the week : Gwyneth Paltrow



Η Gwyneth συνεχίζει ακάθεκτη τις συγκλονιστικές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Με αυτό το φόρεμα Ferragamo από την συλλογή για την Άνοιξη 2009 του οίκου εμφανίστηκε στο Λονδίνο προχθές που έγινε η πρεμιέρα της ταινίας της Two Lovers. Μας αρέσει γιατί το look έχει κάτι από παλιό Χόλιγουντ αλλά συγχρόνως είναι και λίγο "σκοτεινό" όπως υπαγορεύει η μόδα τώρα. Περιμένουμε σχόλια.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

H Patricia (Field) ξαναχτυπά

Από σήμερα στο Marks and Spenser της Ερμού καθώς και σε αυτό του Mall διατίθεται η συλλογή με την υπογραφή της Patricia Field.



Αυτό ήταν μια τέλεια αφορμή για να συναντήσουμε αυτήν και τον συνεργάτη της, David Dalrymple, στο Athens Plaza και να θυμηθούμε πόσο ωραίες συζητήσεις μπορεί να κάνει κανείς μαζί της. Η Patricia δεν είναι μόνο μια αγαπημένη και αξιόλογη προσωπικότητα της σύγχρονης μόδας, είναι επίσης μια πανέξυπνη και διορατική γυναίκα που απαντά σοφά σε ότι και να την ρωτήσεις. Περισσότερα για όσα μας είπε θα δείτε στις συνεντεύξεις μας στο OΚ, ΝITRO και In Style.


Μετά την συνέντευξη πήγαμε στο κατάστημα της Ερμού και παρακολουθήσαμε ένα μικρό fashion show καθώς και τα μεταξωτά φουλάρια της συλλογής να γίνονται ανάρπαστα



Στην συλλογή της υπάρχουν κάποια ρούχα που θυμίζουν το styling του Sex and the City, The Movie, όπως το μαύρο ντραπέ μίνι με το μεγάλο κορσάζ (μοιάζει με το λευκό που φοράει η Carrie στην αρχή) και το εμπριμέ με τα κόκκινα λουλούδια και την ζώνη με τρουκς (η SJP φορούσε κάτι ανάλογο σε πράσινο).


Μάθαμε ότι τα αξεσουάρ της συλλογής είναι sold out στο Λονδίνο και μοσχοπουλιούνται ήδη στο ebay. Η τσάντα είναι από τα πιο ωραία κομμάτια και έχει το ίδιο μοτίβο με τα φουλάρια που λέγαμε.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Trend Alert: Rayban Clubmaster




Σύμβολο του αντικομφορμιστικού πνεύματος της διανόησης των'60s, τα Clubmaster μάλλον θα είναι τα επόμενα Wayfarers. Εξάλλου, τα δύο μοντέλα συνδέουν αρκετά κοινά σημεία όπως 1. η προσοχή στη σχεδιαστική λεπτομέρεια (ό,τι χαρακτηρίζει ένα γνήσιο classic), 2. το iconic όσο και ευέλικτο look (συντηρητικό και σοφιστικέ σε ίσες δόσεις). Εκτός από το μαύρο της Lindsay Lohan, το μοντέλο υπάρχει και σε ταρταρούγα. Τα έχουν επίσης φορέσει ήδη οι Sienna Miller, Kirsten Dunst, Mischa Barton.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Reminder: Oh, So Chic TV


Για όσες θα βρίσκονται αύριο γύρω στις 11:30π.μ. κοντά σε τηλεοπτική συσκευή, θυμίζουμε / ενημερώνουμε ότι το "Oh, So Chic!" θα κάνει την καθιερωμένη του εβδομαδιαία τηλεοπτική εμφάνιση, όπως κάθε Πέμπτη, στον Πρωινό Καφέ του ANT-1.
Σημείωση-SOS: Την επόμενη Πέμπτη θα χαρίσουμε αντίτυπα του "Oh, So Chic!" στις τηλεθεάτριες. Οπότε, μείνετε συντονισμένες.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Nέα από το Frock n'Roll

Το Frock n'Roll στο Χαλάνδρι έχει ένα διαρκώς αυξανόμενο fan club και εμείς ανήκουμε σε αυτό, εδώ και καιρό. Να τι είδαμε στην τελευταία μας επίσκεψη εκεί.



Πολλά κομμάτια από την χειμωνιάτικη συλλογή της δανέζικης ετικέτας Day.


Όλα τα καινούργια best seller της White DLight που σχεδιάζει η ίδια η ιδιοκτήτρια Δημήτρια. Να και το αγαπημένο μας "Dandy Sleeves" που θα βρείτε σε πολλά ακόμα χρώματα.





Και εκπλήξεις από το χώρο των αξεσουάρ, όπως τα clutches από ανακυκλωμένο αλουμίνιο και λάστιχο, οι οποίες όσο τσαλακώνονται τόσο πιο ωραίες δείχνουν,καθώς και booties και φοβερά πέδιλα από την Βραζιλία, όλα σε τιμές που αποτελούν ευχάριστη έκπληξη στους δύσκολους καιρούς της ύφεσης.

Frock n'Roll: Bάρναλη 4Α, Χαλάνδρι τηλ. 210- 6842854

Athens Fashion Week: Τα μέσα και τα έξω από το Catwalk B








Οι Mi-Ro έστησαν το catwalk τους έξω από το Catwalk B για να δείξουν τη συλλογή 100% Natural. Φυσικές πρώτες ύλες για μια ιδιαίτερα σοφιστικέ γκαρνταρόμπα. Πολύ ωραία και τα αξεσουάρ τους (τσάντες Mi-Ro for Thiros, παπούτσια Mi-Ro by Kalogirou).






Στο Catwalk B, η Βικτώρια Κυριακίδη παρουσίασε τη συλλογή Soulful. Ιδιαίτερα εμπριμέ, μια πλούσια παλέτα τιρκουάζ και πράσινου.

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Athens Fashion Week: Τι μας άρεσε αυτό το Σάββατο






- Στον Βρεττό Βρεττάκο: Τα δερμάτινα (ειδικά τα φορέματα με τα φερμουάρ).
- Στον Γιώργο Ελευθεριάδη: Σχεδόν τα πάντα.
- Στον Άγγελο Μπράτη: Η λεπτότητα της βελονιάς και της παλέτας του.
- Στην Cassette Playa: Το γεγονός ότι τα πολύχρωμα εμπριμέ της παρουσίασαν αγόρια που διάλεξε με street casting.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Αthens Fashion Week: Dassios



Το ιδανικό show να δεί κανείς μετά από μια κουραστική μέρα είναι σίγουρα κάποιο του Δημήτρη Ντάσιου. Ευτυχώς χθες το βράδυ για μια ακόμη φορά ο σχεδιαστής μας αποζημίωσε για την γενναία απόφασή μας να τελειώσουμε την κουραστική μέρα που λέγαμε με μια επίσκεψη στο Γκάζι, στο χώρο που φιλοξενεί την αθηναϊκή εβδομάδα μόδας.




Όπως κάθε show του, έτσι και το χθεσινό επεφύλασσε εκτός από συγκλονιστικά αξεσουάρ, ένα θεαματικό σύνολο με μαγευτικές εικόνες και ήχους.



Για την Άνοιξη του 2009, ο Δημήτρης Ντάσιος ετοίμασε μια συλλογή εμπνευσμένη από την αξιοθαύμαστη τέχνη των Touareg στο Μαρόκο, με τίτλο Chaleur, δίνοντας έμφαση σε πολύχρωμες εντυπωσιακές έθνικ τσάντες που προβλέπουμε ότι θα γίνουν best sellers.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Από τον Marc στην Frida

Αυτή την εβδομάδα, η fashion agenda είναι πολύ φορτωμένη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χτεσινή μέρα: Την ίδια περίπου ώρα γίνονταν τα εγκαίνια της μπουτίκ Marc by Marc Jacobs στην οδό Ξάνθου στο Κολωνάκι και το show της Frida Karadima στο Γκάζι. Οπότε, τρεχάτε ποδαράκια μου (και ας φοράτε τακούνια).




Πολύ ενδιαφέρουσα η βιτρίνα της μπουτίκ...





...Όπως και τα ρούχα της.





Αλλά συνήθως ο Marc τα δίνει όλα στα αξεσουάρ.





Όμορφα ρούχα, όμορφα πρόσωπα.







Στο Catwalk B της Τεχνόπολης, η Φρίντα παρουσίασε τη συλλογή της "Fluorescent" για το επόμενο καλοκαίρι. Τα ρούχα της ήταν πανέμορφα, ενδιαφέροντα, εστέτ, θηλυκά και δυναμικά, όπως πάντα, ενώ και πάλι τα συμπλήρωσε με φοβερά παπούτσια που σχεδίασε η ίδια - ένα total look πολύ συγκεκριμένο και δυνατό. We love Frida.