Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Emilio Pucci boutique στο Ντουμπάι




Η έκτη μπουτίκ Emilio Pucci στη Μέση Ανατολή μόλις άνοιξε στο Ντουμπάι και συγκεκριμένα στο Dubai Mall, ένα γιγάντιο χώρο που -εκτός από άπειρα καταστήματα- διαθέτει και άλλα εξίσου φοβερά, όπως παγοδρόμιο και ενυδρείο. Η μπουτίκ αποτελεί ένα χαρακτηριστικότατο δείγμα του Pucci style, καθώς ακόμη και στο σχήμα του χώρου δεν υπάρχει καμία γωνία παρά μόνο καμπύλες (βλ. Pucci prints). Κυρίαρχες οι γαλάζιες και μπλε αποχρώσεις, στα χειροποίητα χαλιά και σε μια πολυθρόνα που ο οίκος Pucci "έντυσε" με τη συνεργασία της Cappellini. Βραδινά, μεταξωτά αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά ηλίου και τσάντες είναι τα βασικά είδη.

Emilio Pucci Boutique: The Dubai Mall, Ground floor unit G 074, Doha Street, Dubai, UAE

Fashion Party Central


H BSB στεγάζεται σε ένα πραγματικά υπέροχο κτίριο και είπε να το χρησιμοποιήσει όπως ακριβώς θα του άξιζε: Όχι μόνο για business αλλά και για πάρτι. Μετά το πρώτο, που πραγματοποιήθηκε εκεί τον περασμένο Μάιο, το ιδιαίτερα επιτυχημένο event επαναλαμβάνεται αυτό το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 23:00 το βράδυ. Το όνομα της βραδιάς, “STARING INTO SPACE”. Σε συνεργασία με την KLIK RECORDS, η BSB θα φιλοξενήσει top djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι θα παίζουν ασταμάτητα την καλύτερη disco / electronic μουσική στα 2 stages που θα έχουν διαμορφωθεί ειδικά για το πάρτι.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Η Άνοιξη της Tod's και της Hogan


Στην παρουσίαση των ανοιξιάτικων συλλογών τους, οι οίκοι Tod's και Hogan μας έδειξαν τις νέες τους ερμηνείες σε κλασικά κομμάτια.


Από την συλλογή της Tod's ξεχωρίσαμε αυτά τα γλυκά flat mary-janes που υπάρχουν σε πολλά χρώματα.



Όπως και την καινούργια Pashmy Mommy Bag, την παραλλαγή της iconic Pashnmy, ειδικά φτιαγμένη για μαμάδες. Έχει θήκες, ασορτί πετσέτα για άλλαγμα, ακόμα και κρεμαστά παιχνιδάκια για το μωρό!



Τα flat Capri σανδάλια από πλαστικό, επίσης σε πολλά χρώματα.



Και αυτά τα "very Gwyneth" ψηλοτάκουνα πέδιλα.



Από την συλλογή της Hogan μας άρεσαν τα μεταλλικά αυτά sneakers.


Και η υπέροχη αυτή τσάντα από φίδι: τεράστια, όσο πρέπει πολυτελής αλλά και όσο πρέπει χύμα.

Benetton & Sisley: Καλοκαιρινό preview



Μια πρώτη ματιά στις συλλογές Benetton και Sisley για άνοιξη / καλοκαίρι 2009 είχαμε την ευκαιρία να ρίξουμε χτες σε ένα (όπως πάντα) πολύ ωραίο press event της Valuecom. Από τη μία, τα έντονα χρώματα και η αλέγκρα διάθεση της Benetton...




...Από την άλλη, οι κομψοί muted τόνοι και τα σοφιστικέ εμπριμέ της Sisley...




...Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, να σου και κάτι υπέροχα αξεσουάρ.



Μια μικρή (αλλά πολύ γλυκιά) γεύση από τα παιδικά της Benetton.



Εκτός από την ωραία βραδιά, στην ατμόσφαιρα συνέβαλαν μερικές live τζαζ νότες...




...Καθώς και η υπόσχεση του επόμενου καλοκαιριού μέσα από τα απαραίτητα αξεσουάρ.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Maison Martin Margiela: Looking back (or forward)



Στο MoMu Fashion Museum (πού αλλού;) στην Αμβέρσα έχει ξεκινήσει μια έκθεση που αποτελεί σοβαρό λόγο επίσκεψης στο Βέλγιο. Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων του Maison Martin Margiela, ένας μεγάλος avant-garde σχεδιαστής και το έργο του γίνονται αντικείμενο μιας αναδρομικής έκθεσης που αποτελεί αληθινή εμπειρία. Οι φωτογραφίες λένε όλα τα υπόλοιπα καλύτερα.













Φωτο: Agent Cooper

H&M και Matthew Williamson


Μόλις μάθαμε ότι ο επόμενος σχεδιαστής με τον οποίο θα ξεκινήσει συνεργασία η H&M θα είναι ο Βρετανός Matthew Williamson. Η αρχή θα γίνει στις 23 Απριλίου με μια αποκλειστική γκάμα γυναικείων ειδών μόδας σε επιλεγμένα καταστήματα, ενώ για τη συνέχεια ο σχεδιαστής επιφυλάσσει ανδρικά και γυναικεία κομμάτια για το καλοκαίρι, τα οποία θα αρχίσουν να διατίθενται σε όλα τα καταστήματα H&M του κόσμου από τα μέσα Μαΐου. Αποκλειστικά για την H&M, ο Williamson θα λανσάρει επίσης τα πρώτα του ανδρικά κομμάτια.



«Ο Matthew είναι τόσο καλός στις στάμπες και έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να εργάζεται μ’ αυτές, συνδυάζοντάς τες με καινούριο τρόπο. Όταν τα συνδυάζει αυτά, το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ σύγχρονο λονδρέζικο λουκ. Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να δείχνουν διαφορετικοί, αλλά τα ρούχα του μπορούν να φορεθούν και με ατημέλητο στυλ – μπορείς πραγματικά να παίξεις μαζί τους. Είναι καταπληκτικός στο να προσθέτει χρώματα – πρόκειται για μια ιδιαίτερα στυλάτη συνεργασία για τη H&M, και συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο που βλέπουμε τη μόδα για την άνοιξη/καλοκαίρι». Tάδε έφη Margareta van den Bosch, σύμβουλος δημιουργικού στη H&M.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Γεύση από 5η Λεωφόρο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταλάβεις ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα. Χωρίς αμφιβολία, ένας από αυτούς είναι να κοιτάξεις εικόνες σαν αυτές που ακολουθούν.





H boutique LOUIS VUITTON στην Ν. Υόρκη έβαλε τα γιορτινά της, με την σφραγίδα του Takashi Murakami, του διάσημου artist που έχει υπογράψει επίσης κάποιες πολύ επιτυχημένες σειρές του οίκου. Όλος ο εξωτερικός χώρος του καταστήματος ντύθηκε από ένα vinil υλικό με το best-seller τύπωμα Multicolore του Takashi Murakami. Αυτό το ειδικό installation θα υπάρχει έως και τις 4 Ιανουαρίου.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Κι άλλα bazaar


Διπλά επίκαιρα λόγω εορτών και οικονομικής κρίσης. (Κάντε κλικ πάνω στη φωτο για όλες τις λεπτομέρειες).



Επίσης, το Fox Fair στο Bacaro μάλλον καθιερώνεται ως θεσμός και θα γίνεται πλέον κάθε Σάββατο.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Chanel 2:55 - Τα μυστικά ενός θρύλου του στυλ


Γεννημένη το Φεβρουάριο του 1955, η κλασική τσάντα του οίκου Chanel ήταν η πρώτη με πρακτικά, σύγχρονα τότε μακριά χερούλια. Η mademoiselle Chanel εμπνεύστηκε το καπιτονέ της 2:55 από τα τζάκετ των τζόκεϊ αλλά και από τα μαξιλάρια στο διαμέρισμά της στην rue Cambon.





Το 80% του συνολικού χρόνου παραγωγής μιας 2:55 περνάει πάνω στο τραπέζι συναρμολόγησης.


Αριθμός σταδίων παραγωγής για κάθε τσάντα: πάνω από 180.



Για την παραγωγή κάθε τσάντας 2:55 χρειάζονται από 6 έως 15 άτομα. Όλοι τους ξεκινούν ως μαθητευόμενοι για αρκετά χρόνια.





To 50% των 2:55 που παράγονται είναι σε μαύρο χρώμα - σε ποικιλία δερμάτων, φυσικά. Κάποτε, το ποσοστό τους ήταν 80%.



Παρά το γεγονός ότι κάθε τσάντα περνά από έλεγχο σε κάθε ένα από τα 180 στάδια παραγωγής της, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή περνάει και από έναν τελικό ποιοτικό έλεγχο σε ποιότητα αντοχής, χρώμα, αντοχή στην τριβή, κλιματολογικές αλλαγές. Οι τσάντες παραμένουν για 72 ώρες σε θερμοκρασία 60 βαθμών Κελσίου και 95% υγρασία. Στη συνέχεια, τεστάρονται για αντοχή στις ακτίνες UV, στα τραβήγματα και στο νερό.

Για ακόμη περισσότερα facts και χρήσιμες πληροφορίες πάνω στα cult αξεσουάρ κάθε είδους, έρχεται σύντομα το sequel του "Oh so Chic!" με τίτλο "Chic 2 Chic - Απλά προσθέστε αξεσουάρ" (Intro Books).

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

H άνοιξη της La Redoute

Eνα χειμωνιάτικο πρωινό την περασμένη εβδομάδα η La Redoute μας παρουσίασε την συλλογή της για την Άνοιξη 2009 σε ένα ατμοσφαιρικό στούντιο στο Παρίσι



Μας άρεσαν πολύ τα μπατίκ και οι μαρινιέρες της συλλογής.


...αλλά και η συλλογή του σχεδιαστή Michel Klein, που έχει δημιουργήσει για την La Redoute μια σειρά από βασικά ρούχα σε μαύρο χρώμα.


Τα παιδικά ήταν επίσης καταπληκτικά.


Όπως και τα γυναικεία αξεσουάρ που βλέπετε εδώ.


Και αφήνουμε το καλύτερο για το τέλος. Περισσότερο από όλα στην παρουσίαση μας ενέπνευσαν ο Marc και η Sarah Lavoine, ένα ζευγάρι με άψογο, cool, γαλλικό στυλ. Οι δυό τους φωτογραφίζονται για την La Redoute και διαλέγουν κομμάτια που αντιπροσωπεύουν το στυλ τους (αυτό το άψογο και cool και γαλλικό που λέγαμε).



Ο Marc είναι γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός. H Sarah είναι διακοσμήτρια και υπογράφει μέσα στον κατάλογο μια δική της σειρά επίπλων. Μπορείτε να δείτε την δουλειά της στο www.sarahlavoine.com. Την ρωτήσαμε πως περιγράφει το στυλ της και άρχισε να απαριθμεί διάφορα αγαπημένα της items: το στενό τζιν, τα σακάκια με παγιέτες, τα αθλητικά μποτάκια και άλλα rock-chic κομμάτια. Εκεί ο Marc θεώρησε απαραίτητο να παρέμβει για να συμπληρώσει πως εξίσου αντιπροσωπευτικές του στυλ της Sarah είναι και οι κοντές φούστες. Μάλιστα είπε ότι και αυτός την προτιμά με κοντές και αν κάποια μέρα η φούστα που φοράει δεν είναι αρκετά μίνι, τότε της λέει να πάει να αλλάξει και να φορέσει μια κοντύτερη. Τους αγαπήσαμε.



Να η Sarah βγαίνοντας έξω από τον χώρο της παρουσίασης με το αγαπημένο της στενό τζιν και κονκάρδα Obama στην τσάντα.