Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Ήξεις αφίξεις: Νέα από το Comme Des Garcons Guerilla Store

Τη μόδα μας καμιά φορά τη θέλουμε με ολίγη από αμφισβήτηση. Στο Comme des Garcons Guerilla Store ήρθαν καινούργια πράγματα. Και όταν λέμε "καινούργια", το εννοούμε. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα αυτό το ολομέταξο φουλάρι-παντιέρα, το οποίο συνδυάζει τα ρομαντικά πουά με διάφορα επαναστατικά motto: Το αμίμητο "Η πλειοψηφία πάντα κάνει λάθος" του Κίργκεγκαρντ και συνθήματα όπως "Ζήτω το 1%" και "Η ευπείθεια είναι η γλώσσα της διαφθοράς", τα οποία είχε γράψει ο περίφημος fashion editor, συγγραφέας και συνεργάτης της Rei Kawakubo, Gene Krell, για τη συλλογή Comme des Garcons το φθινόπωρο του 2003 (θυμίζουμε ότι το Guerilla Store είναι ουσιαστικά ένα στοκ του οίκου, γι' αυτό και όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ έχουν φανταστικές τιμές).




Ο οίκος περιποιήθηκε ιδιαίτερα τα νέα πράγματα που έστειλε από το Παρίσι στο αθηναϊκό Guerilla Store, γι΄αυτό και υπάρχουν πολλές προτάσεις όχι μόνο για το γνωστό μαυροφορεμένο crowd αλλά και για τις boho queens της πόλης - όπως ένα απίθανο λευκό φόρεμα (τα μαύρα εμπριμέ είναι κεντημένα πάνω στο ύφασμα) και μια μεταξωτή scarf skirt. Επειδή τα δοκιμάσαμε, σας λέμε ότι έχουν απίστευτη αίσθηση και κίνηση.



Όσο για τα αξεσουάρ, εκτός από τα μεταξωτά μαντίλια (το ένα πιο shock από το άλλο) υπάρχουν πανέμορφα τσαντάκια καθώς και μια ευχάριστη είδηση για τους stylish μύωπες: λίγα και καλά γυαλιά, αποτέλεσμα της συνεργασίας του οίκου Comme des Garcons με την Cutler and Gross.




Η αγορά-επένδυση: Μια τσάντα σε ροζ ή μοβ, από το πιο μαλακό δέρμα που υπάρχει. Χωράει τα πάντα, κλείνει από πάνω με φερμουάρ και -σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα- έχει και αυτά τα τέλεια αυτιά λαγού (150 ευρώ).
Comme des Garcons Guerilla Store: Πατριάρχου Ιωακείμ 16, Κολωνάκι, τηλ. 210-7298980

Δεν υπάρχουν σχόλια: