Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Μια αναβίωση που όλοι περιμέναμε



Η συλλογή έχει αφήσει ιστορία. Μιλάμε για την θρυλική συνεργασία του διάσημου artist Stephen Sprouse με τον οίκο Louis Vuitton, το 2001, που είχε σαν αποτέλεσμα τα συλλεκτικά αξεσουάρ Graffiti Monogram. Ο Sprouse, που έχει ταυτιστεί με τα 80s, τα graffiti και τα day-glo ρούχα, πέθανε το 2004. Φέτος ο Marc Jacobs αποφασίζει και πάλι να ανασύρει από το αρχείο του τα ιστορικά μοτίβα του Sprouse και να δημιουργήσει μια μικρή συλλογή που θα κυκλοφορήσει σύντομα σε περιορισμένη έκδοση.



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Marc στρέφεται στην τέχνη του Sprouse μετά το 2001. Πριν από δύο χρόνια περίπου είχε λανσάρει το μοτίβο με τα ανάποδα U που έμοιαζε με λεοπάρ και είχε κάνει θραύση στα αντίστοιχα μαντήλια.





Τώρα τα μοτίβα στα οποία εστιάζει η συλλογή είναι το "iconic" Graffiti και τα Τριαντάφυλλα, τα οποία συνδυάζονται με day-glo αποχρώσεις του ροζ, του πορτοκαλί και του πράσινου.



Πασίγνωστα κομμάτια του οίκου, όπως οι τσάντες Keepall, Speedy και Neverfull αποκτούν μια νέα "very Sprouse" εκδοχή, αλλά η συλλογή περιλαμβάνει πολλά ακόμα καλούδια, όπως γόβες, γυαλιά, κολάν καθώς και ένα αδιάβροχο τύπου mackintosh με το Graffiti Monogram στη φόδρα και ένα μακρυμάνικο φόρεμα με το Rose Print.



Και ολίγος Marc με graffiti για το τέλος. Καμαρώστε τον έτσι όπως τον φωτογράφισε ο Terry Richardson για το Harper's Bazaar Ιανουαρίου.

πηγή: www.wwd.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: